Verborgen parels van Sinaai

app sinaai leeft 800 jaar

Tony De Wilde stelde samen met Johan Van Rumst in 2016-2017 deze tocht volledig samen. Alle infoborden, foto's, animaties, filmbeelden en ideeën werden door hen uitgewerkt. Fietsers uit Klein-Sinaai of Stekene kunnen vertrekken aan de Koebrug en volgen het Stiltepad richting Moervaart. De wandeling vertrekt op de dries van Sinaai. Geniet ervan!

Zo levendig Sinaai nu is, zo levendig is ons dorp al 800 jaar. Het is een boeiende gemeente die zeker een daguitstap waard is.
De groene boorden van de gemeente, verschillende oude gebouwen met een rijke geschiedenis getuigen hiervan. Ooit stond de bakermat van het Waasland, de  zeer invloedrijke Boudelo-abdij, in onze gemeente.

Samen met deze weetjes zijn nog heel wat andere waardevolle fenomenen volledig uit het straatbeeld verdwenen. Ter gelegenheid van het 800-jarig bestaan van Sinaai zetten we die verborgen schatten op een bijzondere manier in de kijker: met een interactieve wandel- en fietstocht.

 

 

 

 

Drie afbeeldingen van de ErfgoedAppInstalleer de erfgoedapp op je smartphone, en selecteer ‘wandeling’ of ‘fietstocht’ van 800 jaar Sinaai’, naargelang van je plannen. Uw smartphone begeleidt je als een echte gids, en leidt je langsheen verschillende aspecten uit de geschiedenis van ons dorpje, zoals de brouwerijen, strijdtonelen, Heerlijkheden, het poppentheater van Weymersch, de abdij van Boudelo, en ga zo maar door. In totaal zijn er 14 infopunten of bakens uitgewerkt, waar telkens een boeiend thema aan bod komt. De infopunten werden voorzien van een informatiebord. Elk van deze borden kan je startpunt zijn, je hoeft dus niet aan jeugdontmoetingscentrum Troelant te starten, mocht je dat niet wensen!

De wandeling is 8,5 kilometer lang, de fietstocht 32 km. Alle wegen zijn goed verhard en dus vlot berijdbaar, behalve een klein stukje van beide routes waar het iets moeilijker wordt voor rolstoelen of kinderwagentjes, maar zeker niet onmogelijk.

Handige gids

Kaart in pdf  

 

 

 

 

 

 
© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.