Tentoonstelling en nieuw boek vervolledigen 'onvoltooide puzzel' van erkenning Alfons De Belie

Op donderdag 11 september kwamen vele genodigden afgezakt voor de voorstelling van een tentoonstelling en nieuw boek 'Monnikenwerk'. Deze tentoonstelling is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Archeologische Dienst Waasland, de Universiteit Gent en de gemeente Stekene het afgelopen jaar. De nieuwe vondsten in 2011-2012 werpen een heel ander beeld licht op wat vroeger reeds werd onderzocht.

 

In de toespraak van burgemeester Stany De Rechter ging een bijzonder woord van dank naar de familie De Belie. 'Vader Alfons De Belie was in de jaren 70 en 80 initiatiefnemer voor de opgravingen die het grondplan van de abdij en vele vondsten in kaart brachten.'

Zoon Reginald en dochters Marijke en Hilde waren duidelijk blij met de erkenning. 'Zowel de tentoonstelling als het boek zijn een eerbetoon van wat Alfons De Belie in gang zette.' Ook in het Stekense tijdschrijft 'Uitstekend' verscheen een uitgebreid artikel over de familie De Belie.

Na de toespraken volgde dan de langverwachte opening van de tentoonstelling door schepen Gunter Van Campenhout. Een belangrijke blikvanger is het geraamte van Hildebrandt De Gebochelde. Ruim 600 jaar geleden werd monnik Hildebrandt de Gebochelde begraven op de abdijsite Boudelo in Klein-Sinaai. In 1981 werd Hildebrandt gevonden in de westelijke pandgang.

Het prachtig geïllustreerde boek mag niet ontbreken in je collectie en is te koop op de tentoonstelling en in de gemeentewinkel aan 15euro.

 

 

Van zaterdag 13 september tot en met zondag 26 oktober kan je de tentoonstelling ‘De onvoltooide puzzel van het verleden’ in het OC Boudelo te Klein-Sinaai bezoeken.  Zaterdag van 14u00 tot 18u00 en zondag van 10u00 tot 13u00.

 

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.